Hejg: Britanija protiv kopnene invazije Izrael u Gazi

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2012, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejg: Britanija protiv kopnene invazije Izrael u Gazi

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg upozorio je u nedelju da bi kopnena intervencija Izraela u pojasu Gaze mogla da ugrozi međunarodnu podršku Izraelu i dodao da osuđuje uključivanje Irana u sukob tako što nabavlja oružje palestinskom pokretu Hamas.

Vilijam Hejg

"Premijer i ja smo rekli izraelskim kolegama da bi kopnena intervenacija pojasa Gaza bila korak koji bismo teško mogli da međunarodno da podržimo", rekao je Heg za Skaj njuz.

"Kopnena intervencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je nešto što međunarodna zajednica teško može da podrži, posebno Britanija", rekao je Hejg.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je u nedelju na početku sednice vlade da je vojska spremna da proširi svoju operaciju protiv Hamasa u pojasu Gaze.

 

Izraelski vojnik čisti cevi tenkova koji se pripremaju za eventualnu intervenciju u Gazi  

Hejg je rekao da je mnogo teže izbeći civilne žrtve tokom kopnene invazije i da bi takva operacija samo produžila i produbila konflikt na terenu. Britanski ministar osudio Iran što nabavlja oružje Hamasu, što su iranske vlasti juče demantovale.

"Sumnjamo da je Iran prvi uključen u nabavku oružja (Hamasu)", rekao je Hejg.

Od početka sukoba, 55 Palestinaca i tri Izraelca je ubijeno a više od 400 palestinskih civila je povređeno, naveli su bolnički i bezbednosni izvori.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAMAZ spremio samoubice za borbu protiv Izraela

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2012

18.11.2012. -..Ustanici oružanog krila HAMAZ-a su saopštili da su, uoči moguće kopnene operacije Izraela u pojasu Gaze, spremili specijalne jedinice za „zaštitu granica Gaze od invazije cionista“. Među njima postoje i grupe terorista-samoubica u čijim redovima su i žene...HAMAZ je objavio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.