Izvor: B92, 03.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haške sudije u Srebrenici

Srebrenica -- Delegacija Tribunala obilazi mesta u BiH koja se pominju u optužnici protiv sedam oficira VRS.

Članovi veća Haškog tribunala u procesu sedmorici oficira Vojske Republike Srpske optuženim za zločine nad Muslimanima u Srebrenici 1995, od danas obilaze nekoliko lokacija na području Srebrenice i Žepe koje su pomenute u optužnici kao mesta zločina.

Obilazak će trajati do 6. oktobra, a u delegaciji Tribunala, sem predsedavajućeg Karmela Agiusa i članova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veća O Gon Kvona i Kimberlija Prosta, nalaze se i predstavnici Tužilaštva i Odbrane optuženih.

Vujadinu Popoviću, Ljubiši Beari, Dragu Nikoliću, Ljubomiru Borovčaninu i Vinku Pandureviću, na teret su stavljeni genocid, udruživanje radi genocida, istrebljivanje, ubistvo, progoni, prisilno premeštanje i deportacije.

Radivoje Miletić i Milan Gvero su optuženi za ubistvo, progone, prisilno premeštanje i deportaciju nesrpskog stanovništva. Zdravko Tolimir je takođe optužen za te zločine, ali je u bekstvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.