Harkov:Četvoro uhapšeno zbog napada

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harkov:Četvoro uhapšeno zbog napada

U Harkovu je sutra dan žalosti zbog pogibije tri osobe nastradale u eksploziji tokom marša povodom godišnjice zbacivanja bivšeg predsednika Viktora Janukoviča.

Zastave na zgradama će biti spuštene na pola koplja, a svi događaji zabavnog karaktera otkazani, prenela je agencija Tass.

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksandar Turčinov je saopštio da je posle eksplozije pokrenuta antiteroristička operacija i da su uhapšene četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osobe za koje se sumnja da su organizovale napad.

Kod njih je, kako je dodao, pronađeno i oružje.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije saopštilo da je među povređenima i jedan policajac.

Regionalni tužilac Juri Danilčenko rekao je da je u pitanju "bomba kućne izrade napunjena šrapnelom, koja je bila smeštena u plastičnu kesu i sakrivena u snegu pored puta".

Prema jednom od očevidaca, kako je izvestio ukrajinski TV kanal "Hromadske" eksplozija se dogodila odmah pošto je kolona demonstranata krenula ka centralnom Trgu nezavisnosti.

Portparolka lokalne policije Natalija Zakarova je izjavila da će biti pokrenuta istraga o mogućem "terorističkom napadu".

Najmanje tri osobe su poginule u eksploziji bombe u centru Harkova, gde se održavao marš u znak obeležavanja godišnjice državnog udara u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.