Haradinaj privremeno na slobodi

Izvor: B92, 14.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj privremeno na slobodi

Ramuš Haradinaj (FoNet, arhiva)

Hag -- Tribunal u Hagu danas je privremeno oslobodio iz pritvora bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja.

Haški tribunal doneo je odluku da na privremenu slobodu pusti Ramuša Haradinaja, kao i Ljaha Brahimaja. Oni će biti pušteni 21. decembra, a u pritvor će morati da se vrate 4. januara. Haradinaj neće moći da istupa u javnosti i bavi se politikom dok je na privremenoj slobodi.

Haradinaj, koji je bio vođa OVK u okolini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dečana, optužen je, zajedno s potčinjenim Idrizom Baljajem i Ljahom Brahimajem, za teške zločine nad Srbima, Romima i Albancima u dečanskom kraju u proleće i leto 1998 godine.

Na suđenju Haradinaju i saoptuženima, njihova odbrana je odlučila da ne izvodi dokaze ni svedoke nakon što su tužioci završili svoj dokazni postupak, a završne reči na suđenju biće održane u januaru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.