Haradinaj posetio srpsku porodicu FOTO

Izvor: B92, 05.Dec.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj posetio srpsku porodicu FOTO

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj posetio je srpsku porodicu Slaviše Jakovljevića u mestu Plemetini, opština Obilić.

Haradinaj je, kako kaže, od porodice dobio potvrdu da je Kosovo "zajednička kuća" Albanaca i Srba.

Haradinaj je na svom profilu na Fejsbuku napisao da je Jakovljevićima preneo da će se prištinska vlast pobrinuti da im na Kosovu bude dobro.

Naveo je da je ova poseta realizovana povodom početka asfaltiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalnog puta dodao da institucionalna posvećenost ima direktan uticaj na poboljšanje života svih građana Kosova.

"Danas je bio gost Slaviše Jakovljevića u Plemetini, u Obiliću, da bi ih uverio da će srpska zajednica uvek biti tu i da ćemo se brinuti za njihovu dobrobit. Dobio sam potvrdu da je naša institucionalna obaveza da doprinosimo boljem životu i da je Kosovo naša zajednička kuća", napisao je Haradinaj.

Ponovio je da mere koje je vlada preduzela na povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije neće uticati na srpsku zajednicu, te da su te mere donete s ciljem odbrane prava građana na bolji život.

Inače, u opštini Obilić, pema poslednjem popisu stanovništva iz 1991, živi gotovo polovina Albanaca, dok drugu polovinu čine Srbi, Crnogorci, Romi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.