Izvor: B92, 26.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj otputovao u Hag

Priština -- Predsednik Alijanse za budućnost Kosova, haški optuženik Ramuš Haradinaj, otputovao jutros u Hag.

Haradinaj bi pred sudskim većem Haškog tribunala trebalo da se izjasni o novoj i izmenjenoj optužnici za ratne zločine. Na Aerodoromu Priština, bivšeg kosovskog premijera na put je ispratilo nekoliko stotina aktivista i simpatizera AZBK-a i građana.

Haradinaj mora danas da se vrati u haški pritvor sa privremene slobode na Kosovu, a u četvrtak, 1. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << marta, biće izveden pred sudije kako bi se izjasnio da li je kriv po tačkama izmenjene i dopunjene optužnice.

Haradinaj, koji je bio komandant OVK u okolini Dečana, optužen je u 37 tačaka za progon Srba, Roma i Albanaca koje je smatrao nelojalnima.

Na optuženičku klupu sešće i njemu potčinjeni Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.