Haradinaj: Novi tim za pregovore sa Beogradom - bez Tačija

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2018, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Novi tim za pregovore sa Beogradom - bez Tačija

Vlada u Prištini predložila je danas sastav tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji će predvoditi potpredsednik vlade Fatmir Ljimaj, a njegov zamenik je Enver Hodžaj.

U timu su Bedžet Pacoli, Dardan Gaši, Avni Arifi i Mahir Jagdžilar, predstavnik turske zajednice na Kosovu, javili su prištinski mediji.

Kako je nakon sednice vlade kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao novinarima u timu ima mesta za predstavnika opozicije i građansko društvo. Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će biti dostavljen parlamentu za sutrašnju vanrednu sednicu o dijalogu.

Prema njegovim rečima, ovo će biti vladin tim za dijalog sa Beogradom.

Ovom odlukom, rekao je, vlada je preuzela odgovornost za dijalog.

- Vlada je svoj deo posla obavila, a sada je red da to učini i parlament - rekao je Haradinaj, preneo je prištinski portal „Indeks onlajn“.

Uz napomenu da ga često optužuju da do sada nije preuzimao odgovornost za dijalog Beograda i Prištine, Haradinaj je rekao da izbor ovog tima dokazuje da to nije tako.

- Vlada je ovim izborom obavila svoj deo posla, a na parlamentu je sada da obavi svoj deo -rekao je Haradinaj i dodao je u interesu skupštine da se na sutrašnjoj vanrednoj sednici parlamenta čuju i drugi predlozi.

Rekao je da je vlada do sada više puta pokušavala da da svoj doprinos dijalogu sa Beogradom, kao što je to bio slučaj, na primer, sa ranije predloženom platformom, ali da po tom pitanju ništa nije urađeno.

- Dok ne preuzmemo dijalog od predsednika (Hašima Tačija), ovo će biti druga delegacija, ali to ne znači da će ona raspravljati o granicama. Niko neće imati mandat da se igra sa granicama i na štetu države Kosovo - rekao je Haradinaj.

Primetio je i da je, kako je rekao, nemoguće zaustaviti dijalog koji vode predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Tači, ali je dodao da kosovski predsednik nema ovlašćenja da odlučuje samostalno.

Nije moguće, kazao je, da se samo Tači i njegov kabinet bave dijalogom. 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.