Hapšenje zbog zloupotrebe robnih rezervi

Izvor: RTS, 25.Dec.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog zloupotrebe robnih rezervi

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u vezi sa raspolaganjem robom Republičkih robnih rezervi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su dve osobe osumnjičene da su oštetile Republičke robne rezerve za oko 365 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, uhapšeni su J. N. (61) iz Beograda, odgovorno lice "Graniko" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << DOO Uljma i osnivač "Granimpeks" DOO Beograd i M. S. (32) iz Čente, odgovorno lice "Granimpeks" DOO Beograd.

Osumnjičeni su, kao odgovorna lica privrednog društva "Graniko" iz Uljme odnosno "Granimpeks" iz Beograda, od početka 2008. godine do kraja 2013. godine, organizovali i prodali 11.688.751 kilograma merkantilnog kukuruza i 6.416.664 kilograma merkantilne pšenice, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve koje su privrednom društvu "Graniko" date na skladištenje i čuvanje.

Navedena roba je protivpravno otuđena i prodata pri čemu je oštećena Republička direkcije za robne rezerve za iznos od 364.561.179 dinara, za koliko je i pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom društvu "Graniko" doo Uljma, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lisice zbog štete robnim rezervama

Izvor: B92, 25.Dec.2014

Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila dve osobe osumnjičene da su oštetile Republičke robne rezerve za oko 365 miliona dinara...Kako se navodi u saopštenju MUP-a, zbog sumje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, uhapšeni su J.N. (61)...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.