Hapšenje zbog pronevera na Volstritu

Izvor: RTS, 17.Okt.2009, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog pronevera na Volstritu

Radž Radža-ratnam, direktor jednog od najvećih hedž fondova u SAD i jedan od najbogatijih Amerikanaca uhapšen je sa petoricom saradnika zbog finansijskih pronevera na Volstritu. Trgujući poverljivim podacima grupa je stekla 25 miliona dolara.

U Sjedinjenim Američkim Državama novo hapšenje učesnika milionskih pronevera na Volstritu.

Jedan od najbogatijih Amerikanaca Radž Radža-ratnam, direktor jednog od najvećih hedž investicionih fondova u zemlji i petorica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegovih saradnika, uhapšeni su zbog optužbi da su ilegalnom trgovinom poverljivim informacijama u nekim od vodećih američkih kompanija, stekli 25 miliona dolara.

Prema Forbsovoj listi jedan od najbogatijih ljudi u SAD, čije se bogatstvo procenjuje na skoro dve milijarde dolara uhapšen je u Njujorku, sa još petoricom saradnika - zbog nelegalnog sticanja i raspolaganja poverljivim informacijama o finansijama i poslovanju hartijama od vrednosti u nekim od najvećih američkih kompanija, kao što su "Gugl" i "Hilton hotels".

Na taj način profitirali su oko 25 milina dolara. Radž Radža-rantam bio je direktor investiciong fonda "Galeon grup", čiji se kapital procenjuje na 7 milijardi dolara.

"Sudeći prema navodima koje smo dobili od "Gugla" i "Hilton hotels" ova šestorica optuženih su se bogatili tako što su kupoprodaju svake akcije tih kompanija obavljali koristeći poverljive poslovne informacije", kaže Prit Barara, državni tužilac.

Barara je rekao da je to jedna od najvećih pronevera na Volstritu, obavljena putem informacija dobijenih od insajdera u kompanijama, čijim akcijama se trgovalo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.