Hapšenje zbog paljenja Arhiva BiH

Izvor: RTS, 08.Mar.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog paljenja Arhiva BiH

Uz jake mere bezbednosti, uhapšeni Nihad Trnka i Salem Hatibović koji su osumnjičeni za paljenje zgrade Predsedništva BiH, odnosno Arhiva BiH. Oni su, uz izveštaj o počinjenim delima, predati državnom tužiocu.

Osumnjičeni za paljenje zgrade Predsedništva BiH, odnosno Arhiva BiH, Nihad Trnka i Salem Hatibović sprovedeni su Tužilaštvo BiH uz jake mere bezbednosti.

Trnka i Hatibović su, uz Izveštaj o počinjenim krivičnim delima, predati postupajućem državnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tužiocu, javio je sarajevski portal Kliks.ba.

Trnka je uhapšen u petak i sumnjiči se da je tokom rušilačkih demonstracija u Sarajevu, u jednom trenutku kroz prozor upao u zgradu Predsedništva BiH, gde je benzinom polio, a potom i zapalio deo zgrade u kojem se nalazi Arhiv.

On je, kako se navodi, tokom kriminalističke obrade, priznao izvršenje ovog krivičnog dela.

Inače, Trnka je tokom nasilnih protesta 7. februara u više gradova Federcije BiH, nosio masku Anonimusa. U jednom trenutku ju je skinuo, što je tokom istrage pomoglo policiji da ga identifikuje preko fotografija i video snimaka nereda.

Federalana Uprava policije saopštila je u subotu da je uhapsila i Salema Hatibovića. On je osumnjičen da je svojim automobilom dovozio benzin i molotovljeve koktele koji su korišćeni prilikom paljenja zgrade Predsedništva BiH.

Kako je saopšteno, Trnka i Hatibović uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo terorizma, odnosno napada na ustavni poredak.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trnka i Hatibović sprovedeni u Tužilaštvo BiH

Izvor: Akter, 08.Mar.2014

Osumnjičeni za paljenje zgrade Predsedništva BiH, odnosno Arhive BiH, Nihad Trnka i Salem Hatibović, sprovedeni su večeras u Tužilaštvo BiH uz jake mere bezbednosti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.