Izvor: Beta, 21.Nov.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje uzbunjivača iz Krušika Savet Evrope evidentirao kao pretnju po slobodu medija ...

Savet Evrope uvrstio je danas informaciju o uzbunjivaču iz valjevskog Krušika Aleksandru Obradoviću koji se nalazi u kućnom pritvoru na spisak pretnji po slobodu medija.Pretnje po slobodu medija evidentiraju se na posebnoj Platformi posvećenoj zaštiti novinarstva i bezbednosti novinara.U informaciji piše da je izvor pretnje država i podseća da su od novembra prošle godine portal Arms voč, nedeljnik NIN i BIRN objavili nekoliko tekstova o navodnoj umešanosti oca ministra unutrašnjih poslova Srbije Branka Stefanovića u prodaju naoružanja valjevske fabrike Krušik privatnoj kompaniji GIM. Aleksandar Obradović je 18. septembra 2019. godine uhapšen na svom radnom mestu u fabrici namenske industrije u Valjevu pod sumnjom da je počinio krivično delo odavanje poslovne tajne, jer je novinarima dostavio dokumentaciju iz koje se vidi da je privatna komapnija GIM koju je zastupao Branko Stefanović - otac ministra unutrašnjih poslova Srbije, po povlašćenim cenama kupovala oružje iz Krušika.Njemu je krajem oktobra odredjen kućni pritvor.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Hapšenje uzbunjivača iz Krušika Savet Evrope evidentirao kao pretnju po slobodu medija

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2019

Savet Evrope uvrstio je danas informaciju o uzbunjivaču iz valjevskog Krušika Aleksandru Obradoviću koji se nalazi u kućnom pritvoru na spisak pretnji po slobodu medija...Pretnje po slobodu medija evidentiraju se na posebnoj Platformi posvećenoj zaštiti novinarstva i bezbednosti novinara...U informaciji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.