Hapšenja zbog korupcije, zatrpavali đubre u parku

Izvor: B92, 08.Apr.2021, 14:17

Hapšenja zbog korupcije, zatrpavali đubre u parku

Predsednik milanske opštine Opera, Antonio Nučera, šef tehničkog ureda opštine i tri preduzetnika, uhapšeni su, piše list "Il Fato kotidijano".

Uhapšeni su pod optužbom za proneveru, korupciju, neizvršavanje službene dužnosti i sistematsko narušavanje i nameštanje javnih tendera.

Oni su, kako je utvrdila policija, oko 1.000 tona šuta i ostataka asfalta, zaostalih nakon radova na ulicama, zatrpali u parku u južnom predgrađu Milana.

Utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i da predsednika opštine, uz učešće saradnika, na početku pandemije kovida 19, kada je bila nestašica medicinski zaštitnih maski, nabavljenu količinu delio svojim rođacima i prijateljima.

Uz to, nabavku medicinskog materijala je poverio, i za to dobio novac, privatnicima koji su izabrani kao dobavljači bez sprovedene zakonske procedure nabavke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.