Hapšenja udarac organizovanom kriminalu

Izvor: Politika, 10.Jun.2010, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja udarac organizovanom kriminalu

BEOGRAD – Direktor policije Milorad Veljović izjavio je večeras da hapšenje pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića i Miloš Simović predstavlja snažan udarac organizovanom kriminalu i krajnji udarac zemunskom klanu.

Veljović je rekao da se hapšenje Simovića nije desilo slučajno, već da je posledica dobre saradnje policija Hrvatske i Srbije, i istakao da bez dobre saradnje dveju policija nema prave i odlučne borbe protiv organizovanog kriminala.

"Mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je ovo tek početak otvaranja dubljih i širih priča. Ne treba od ovoga praviti neki poseban značaj, ali je činjenica da ova hapšenja pokazuju da policije dveju zemalja otvaraju novi prostor i da će se rešiti mnoga krivična dela iz ranijih perioda", kazao je Veljović RTS-u.

Direktor srpske policije je naglasio da je činjenica da je ta saradnja, koja je iskrena, otvorena i sadržajna, dala rezultate.

Govoreći o jučerašnjem sukobu pripadnika obezbeđenja Ljubiše Buhe Čumeta, svedoka sardnika u slučaju ubistva premijera Zorana Đinđića i vlasnika više preduzeća Predraga Rankovića - Peconija, uz upotrebu vatrenog oružja, Veljović je rekao da "ne mora da znači da je taj događaj slučajan, a da je stvar pravosuđa i policije da utvrdi šta je suština".

On je rekao da je neophodno doneti zakon o fizičko-tehničkom obezbeđenju i ukazao da postoji više firmi za fizičko-tehničko obezbeđenje koje imaju privatne interese, te da država mora da nađe svoj inters i da bezbednost svih građana bude na odgovarajućem nivou.

"Činjenica je da dok se god ne donese zakon o fizičko - tehničkom obezbeđenju, mi ćemo na neki način imati ovih problem. Sama situacija u zemlji, ekonomska kriza, uslovljava da pojedini broj aktivnih pripadnika policije i vojske posle radnog vremena odlazi u obezbeđenje ovakvih bizmisena. Nije to dobro za državu, ali država mora da reši ovo pitanje da se ne bi pojavljivale ovakve situcije", rekao je Veljović.

On je dodao da to što je u Srbiji izdato oko 1.000 dozvola za nošenje pištolja ne ugrožava bezbednost, jer oružje uglavnom upotrebe oni koji nemaju dozvolu.

Tanjug

objavljeno: 11/06/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.