Hapšenja u Italiji zbog prevare od 100 milijardi evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u Italiji zbog prevare od 100 milijardi evra

VERČELI -

Italijanska finansijska policija uhapsila je danas sedam ljudi zbog poreskih malverzacija u Italiji i inostranstvu u iznosu od 100 miljardi evra u koje su bili uključene poreske knjigovođe i vlasnici kompanija.

Policija je zaplenila imovinu, kola, bankovne račune i umetnička dela od 40 pojedinaca i 50 kompanija širom Italije u vrednosti od 15 miliona evra, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

U operaciji "Karlos" finansiijska policija je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kući Karla Riefolija, preduzetnika iz Milana pronašla slike, tepihe, porcelan, statue, nameštaj u stilu Luja XV sa sertifikatima autentičnosti i oznakom vrednosti.

U podrumu kuće, pronađene su desetine drugih slika i vaza upakovanih i spremnih za slanje u Brazil, a kod Riefolija je pronađena karta u jednom pravcu za Brazil i datumom polaska za par nedelja.

Pronađene su i beleške preduzetnika koji pokazuju da je njegova mesečna zarada iznosila 90.000 evra, kao i dokazi da je na raspolaganju imao novac na brojnim tekućim računima u Italiji i inostranstvu kao i veliki broj nekretnina koje su se vodile na lažne vlasnike.

Transfer njegovog novca ponekad je išao i preko uplata imigranata iz zemalja koje ne pripadaju Evropskoj uniji, navodi Ansa.

Dolče i Gabana optuženi za utaju milijardu evra poreza

Italijanski dizajneri Domeniko Dolče i Stefano Gabana optuženi su danas za utaju poreza, javila je italijanska agencija ANSA.

Tužioci tvrde da je dizajnerski duo, zajedno sa još šest osoba, utajio porez od oko milijardu evra tokom nekoliko godina posle osnivanja kompanije u Luksemburgu (2004) kojoj su ustupili prava na sve brendove njihove grupe, čime su izbegli plaćanje poreza u Italiji.

Sud je u aprilu 2011. odbacio zahtev za podizanje optužnice na osnovu istih dokaza, uz obrazloženje da se radi o "izbegavanju" a ne utaji poreza, što nije krivično delo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Panasonik: Nema ulaganja u Olimpus

Izvor: B92, 08.Jun.2012

Tokio -- Japanski proizvođač elektronike Panasonik nema nameru da investira u kompaniju Olimpus, koja se bavi proizvodnjom medicionske opreme...To je izjavio predsednik Panasonika Fumio Ocubo, porekavši izveštaje medija da će investirati u Olimpus, koji se bori da prevaziđe računovodstveni skandal...Novinska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.