Hapšenja širom regije: Dosluh sa stranim organizacijama

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 13:33

Hapšenja širom regije: "Dosluh sa stranim organizacijama"

Policija u Hongkongu je danas uhapsila 10 osoba zbog dosluha sa stranim organizacijama i podsticanja na nerede.

Među uhapšenima su četiri muškarca i šest žena, starosti od 26 do 43 godine, koji se sumnjiče da su bili u zaveri sa "Fondom za humanitarnu pomoć 612", prenosi Rojters.

Njima se stavlja na teret da su uzimali donacije od organizacija iz inostranstva koje podržavaju sankcije protiv Hongkonga.

Lokalne vlasti preduzimaju akcije protiv prodemokratskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demonstranata otkako je Peking nametnuo zakon o nacionalnoj bezbednosti.

Fond za pomoć je osnovan 2019. godine kako bi pomogao u plaćanju legalnih i medicinskih troškova uhapšenih demonstranata, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.