Hapšenja osumnjičenih terorista u Izraelu

Izvor: VOA, 18.Jan.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja osumnjičenih terorista u Izraelu

Izrael je saopštio da je razbio jednu ćeliju Islamske države na okupiranoj Zapadnoj Obali i optužio sedam Arapa za krivična dela vezana za terorizam. Izraelska unutrašnja obaveštajna agencija Šin Bet je saopštila da su osumnjičeni uhapšeni u novembru i decembru.

Medjutim, informacije o tom slučaju su držane u tajnosti dok danas nisu podignute optužnice.

Vlasti navode da su uhapšeni kovali zaveru da sprovedu napade na Izrael i da im specijalna meta budu  >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << izraelski Druzi da bi se potom priključili sukobu u Siriji. Šin Bet navodi da su sedmorica osumnjiccenih priznali da su pripadali grupi Salafi Džihadisti koja je verna Islamskoj državi.

U medjvuremenu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu je kritikovao Medjunarodni krivični sud zato što je započeo istragu mogućih ratnih zločina protiv Palestinaca. On je taj potez na izraelskoj televiziji nazvao "apsurdnim."

Sjedinjene Države su takodje osudile odluku Medjunarodnog krivičnog suda da započne tu istragu, pa čak i na osnovu statusa nepostojeće države, dovele u pitanje ispravnost da se Palestinci priključe tom sudu.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.