Hapšenja i pretresi u Hrvatskoj

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 09:35

Hapšenja i pretresi u Hrvatskoj

U jutrošnjoj akciji pripadnika Ureda za borbu protiv korupcije i kriminala (USKOK) u Hrvatskoj uhapšeno više osoba, među kojima ima i zvaničnika.

Kako prenose hrvatski mediji, uhapšeni su bivši gradonačelnik Požege i županijski sudija iz Slavonskog Broda Darko Puljašić i njegov kolega Predrag Dragričević.

Uhapšeni se, navode, terete za primanje i davanje mita, kao i pogodovanje u zapošljavanju.

Hrvatski portal Index piše da su u Slavoniji od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranih jutarnjih sati u toku pretresi kuća i drugih objekata koje koriste osumnjičeni.

Policija i Uskok nisu potvrdili ova hapšenja.

Portal podseća da je Darko Puljašić početkom godine na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravosnažno osudjen na dve godine zatvora, uslovno na godinu dana, zbog malverzacija u izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Dobriša Cesarić u Požegi.

Otkriveno je da je Grad za početak realizacije tog projekta vrednog 12.7 miliona kuna uzeo sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, iako nikakvi radovi nisu obavljeni.

Dodaju da je to učinjeno na osovu ugovora koji je Puljašić falsifikovao.

Jutarnji list saznaje i da je USKOK ušao u ponedeljak i u Hrvatsku elektroprivredu (HEP) tražeći svu dokumentaciju o gasnoj aferi koja je buknula prošle sedmice, nakon što se saznalo da su HEP-ovi viškovi gasa koji se kupovao po 47 evra, na aukcijama prodavani i za jedan cent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Akcija u Hrvatskoj: Uhapšeni bivši gradonačelnik i sudija

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2023

ZAGREB - U jutrošnjoj akciji pripadnika Ureda za borbu protiv korupcije i kriminala (USKOK) u Hrvatskoj su uhapšeni i bivši gradonačelnik Požege i županijski sudija iz Slavonskog Broda Darko Puljašić i njegov kolega Predrag Dragričević, javili su hrvatski mediji pozivajući se na još nepotvrđene...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.