Hapšenja demonstranata u Vladivostoku

Izvor: RTS, 21.Dec.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja demonstranata u Vladivostoku

Najmanje 100 demonstranata privedeno u Vladivostoku na protestima zbog odluke ruske vlade da poveća carine na uvoz automobila.

U centru Vladivostoka okupilo se 500 demonstranata koji su protestovali zbog najavljenog povećanje uvoznih carina za strane automobile.

Policija je upotrebila megafon kako bi naredila demonstrantima, koji su se bez odobrenja okupili u blizini centra grada, da se raziđu, da bi posle tridesetak minuta počela da ih hapsi, preneo je Rojters. Uhapšeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je između 100 i 200 učesnika protesta.

Slični protesti organizovani su u Moskvi i Sankt Peterburgu, na kojima se, u svakom gradu, okupilo oko 25 ljudi, rečeno je Itar-Tasu ruskom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministarstvo je saopštilo da su oba skupa odobrena i da na njima nisu zabeleženi incidenti.

Ruski daleki istok jedan je od najvećih uvoznika polovnih automobila iz Japana. Politički analitičari ocenjuju da su protesti prvi ozbiljni izazov merama ruske vlade za obračun sa finansijskom krizom.

Carine na uvoz automobila uglavnom su zamišljene da zaštite domaću automobilsku industriju, koja je većinom bazirana oko grada Toljatija, gde su tokom sovjetske ere proizvođeni automobili "lada".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.