Haos u sudnici; Monstrum nokautirao svog advokata VIDEO

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 14:24

Haos u sudnici; Monstrum nokautirao svog advokata VIDEO

Sudija Robert Baning osudio je Džozefa Cilera za ubistvo i silovanje 11-godišnje Robin Kornel i njene dadilje Lize Stori (32) u Kejp Koralu 1990. godine.

Cileru su izrečene dve smrtne kazne za svaku od žrtvi nakon čega je nastao haos u sudnici, piše Fox4now.

Porodice žrtava izjavile su da njihovi životi nisu isti otkad su se dogodila ova strašna ubistva.

Džen Kornel, Robinina majka, kaže da se mora boriti za pravdu svoje kćeri i prijateljice toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina nakon odvratnog zločina. Naime, napredak u nauci o DNK doveo je do identifikovanja ubice 26 godina nakon ubistava i silovanja.

"Nisam bila tamo te noći da ih spasim ili im barem pomognem da pobjegnu. Trebala sam biti njihov glas na ovom suđenju i nisam ih htela izneveriti, rekla je Kornel.

U ponedeljak, 33 godine kasnije, nakon godina boli, patnje i slaganja delića priče ne bi li otkrili što se dogodilo tog jutra davnih 90-ih godina, čovek zaslužan za dvostruko ubistvo konačno je kažnjen.

"Sud zaključuje da je prema zakonima države Floride optuženi izgubio pravo na život", rekao je sudija Robert Braning prilikom objave presude.

Advokat Kevin Širli najavio je da će se Ciler žaliti.

Državna tužiteljka Amira Foks doselila je u Kejp Koral upravo kad se zločin dogodio te je na slučaju radila decenijama.

"Tad sam bila mlada tužiteljka i taj je slučaj ostao u meni sve to vreme. Kad sam videla da je pravda zadovoljena 33 godine kasnije, naježila sam se u sudnici", rekla je Foks.

Pre izricanja presude, Ciler se vratio na sud u nadi da će mu odobriti zahtev za novim suđenjem. Sudija je zahtev odbio i odlučio da neće poništiti Cilerovu presudu.

Haos je izbio nakon što je svog advokata udario laktom u lice. Nekoliko sekundi nakon ulaska u sudnicu, razgovarao je sa svojim advokatom. Kad se Širli nagnuo nad njega, Ciler da je laktom udario u lice. Odmah nakon incidenta čuvari su ga oborili.

"Činilo se da ne želi da mikrofoni snime naš razgovor zbog čega je mahnuo laktom, a ja sam se sagnuo i primio udarac. Čuvari su odmah reagovali i eliminisali pretnju", rekao je advokat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.