Haos u indiji, ima mrtvih: Uveden policijski čas, policiji naređeno da puca VIDEO

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 21:46

Haos u indiji, ima mrtvih: Uveden policijski čas, policiji naređeno da puca VIDEO

Vlasti u gradu na severu Indije uvele su policijski čas i naredile policiji da puca u nasilnike.

Naređenje je usledilo nakon što je u sukobima oko izgradnje muslimanske škole i džamije poginulo najmanje pet ljudi, a više od 150 povređeno, saopštili su zvaničnici danas.

Nasilje u četvrtak je takođe navelo vlasti da zatvore internet usluge i škole u ​​Haldvaniju, rekla je šefica državne vlade Utarakhanda Radha Raturi.

Situacija je stavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod kontrolu sa skoro 4.000 policajaca koji su poslatii u to područje, rekao je policajac A.P. Anšuman.

On je rekao da je policiji naređeno da puca na demonstrante koji krše policijski čas.

U četvrtak je hiljade demonstranata pokušalo da blokira vladine zvaničnike i policiju koji su stigli da sruše bogosloviju i džamiju nakon sudskog naloga da se objekti grade na državnom zemljištu bez lokalne dozvole, rekao je Anšuman.

Kako je nasilje eskaliralo, policija je ispalila bojevu municiju i suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su koristili molotovljeve koktele i kamenje u napadu na policijsku stanicu i zapalili nekoliko vozila, rekao je Anšuman.

Šef državne policije Abhinav Kumar rekao je da je pet osoba poginulo u nasilju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.