Haos u Zagrebu, odjeknula stravična eksplozija; Policija upozorila: Ne izlazite napolje

Izvor: B92, 25.Nov.2023, 20:03

Haos u Zagrebu, odjeknula stravična eksplozija; Policija upozorila: "Ne izlazite napolje"

Stravična detonacija odjeknula je večeras oko 17.30 sati u Aninoj ulici na zagrebačkom Rudešu.

Pričinjena je i materijalna šteta uz objekt gde se eksplozija dogodila, a policija je odmah po dolasku na mesto dojave ogradila celi prostor, prenosi Jutarnji.

Da li je u pitanju eksplozivna naprava koja je zabljesnula i prestravila prolaznike i stanare ili je, pak, u pitanju nešto drugo, zagrebački policajci intenzivno nastoje utvrditi. Od siline detonacije navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i jedno vozilo oštećeno.

"To je toliko grunulo da mi je svetlosni bljesak osvetleo sobu. Ležala sam u mraku i gledala televiziju. Čula sam kako neki muški glas vani uzrujano nešto govori nekome na mobilni, ali nisam uspela razaznati šta. Policija je vrlo brzo nakon toga došla, pa ne isključujem da je možda taj čovek i zvao policiju. Prvo su stigla jedna kola, pa onda njih više", rekla je za Jutarnji jedna stanarka Anine ulice.

Građani takođe javljaju kako je policija provaljivala u kuću, Anina ulica je blokirana i nikoga ne puštaju blizu.

Policajci idu od stana do stana, a svima je rečeno da ne izlaze iz svojih domova. Iz PU zagrebačke za Jutarnji list potvrdili su da su primili dojavu o eksploziji u dvorišnoj zgradi navedene ulice te da je usled eksplozije jedan automobil oštećen. Pritom napominju kako povređenih osoba nema i da se utvrđuju sve okolnosti događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.