Haos u Hrvatskoj: Treća žrtva nezapamćene oluje; Izdato upozorenje VIDEO

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 16:13

Haos u Hrvatskoj: Treća žrtva nezapamćene oluje; Izdato upozorenje VIDEO

Zagreb -- U Zagrebu je pala obilna kiša, a jak olujni vetar napravio je haos u gradu.

Kako prenose hrvatski mediji, u nevremenu su nastradale dve osobe. Nakon toga, objavljeno je da je zabeležena još jedna žrtva oluje u opštini Cernik, u Brodsko-posavskoj županiji. To je treći po redu život koji je nevreme odnelo ovog popodneva u Hrvatskoj.

Meštani Slavonije i Baranje upozoreni su da ne izlaze iz kuća ako ne moraju. Ljudi su zaglavljeni, drveće pada svuda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po gradu.

"Ne možemo da uđemo u tunel niti da se okrenemo sa podnožja u pravcu Zaprešića. Drveće se ruši oko nas, a svi smo zarobljeni u nevremenu", javlja čitalac Indeksa.

Sa jedne zgrade je pao krov na automobile u blizini.

Pre Hrvatske, jako nevreme je pogodilo Sloveniju, a kako je najavljeno, nepogode se očekuju i u Srbiji u večernjim satima.

Zbog nevremena koje je zahvatilo Zagreb oko 16.00 časova, Hitna pomoć primila je preko 700 poziva, među kojima je i nekoliko prijava povređenih, a samo vatrogasci su imali 50 intervencija.

Županijski centar 112 Zagreb ima poteškoća u komunikaciji sa hitnim i komunalnim službama zbog velikog broja poziva u kratkom vremenu (preko 700 poziva za 45 minuta), objavila je Uprava civilne zaštite na Tviteru.

DHMZ je ranije najavio da se po podne i uveče očekuje grmljavina u unutrašnjosti, na planinama i na istoku.

Meteo-alarm je izdao crveno upozorenje zbog jakih nevremena za područje Zagreba i Karlovih Vari.

U Slavoniji je na snazi nacionalni alarm zbog mogućih nevremena, kao i na planinama i na severnom Jadranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.