Haos u Užicu, građani pokupovali svu flaširanu vodu nakon što su otkrivene alge u vodovodu

Izvor: Blic, 26.Dec.2013, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Užicu, građani pokupovali svu flaširanu vodu nakon što su otkrivene alge u vodovodu

U vodi koju Užičani piju sa gradskog vodovoda, posle prečišćavanja i dezinfekcije, izlovane su alge, saopštio je večeras Zavod za javno zdravlje iz Užica. Kako je javio dopisnik "Blica", u Užicu je nakon ovih vesti zavladao totalni haos. Građani su pokupovali sve flaširane vode u prodavnicama.

Koliko su alge ugrozile kvalitet vode – biće poznato sutra, posle izvšenih detaljnih analiza kada će Zavod sapštiti da li je ona uopšte za piće i koliko je rizična za zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljudi.

Prisustvo algi u vodi za piće je posledica intenzivnog razmnožavanja, takozvanog "cvetanja algi" sa hidroakumulacije Vrutci.

U petak će biti završena biološka ispitivanja u kojima će biti informacije o vrsti alge i eventualnom prisustvu produkata njihovog razlaganja, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haos u Užicu: Građani se tukli za flaširanu vodu nakon što su u vodovodu otkrivene alge

Izvor: Blic, 26.Dec.2013

Slutnje su se obistinile: voda sa gradskog vodovoda u Užicu nije ni za kuvanje ni za piće. Ovo je večeras saopštio Vidoje Drndarević, zamenik gradonačelnika Užica, najavljujući da će od sutra gradom krstariti cisterne sa ispravnom vodom. ..Prethodno, kasno popodne, Zavod za javno zdravlje iz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.