Haos u Nigeriji: Najmanje 28 od 300 kidnapovane dece pobeglo otmičarima

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 19:09

Haos u Nigeriji: Najmanje 28 od 300 kidnapovane dece pobeglo otmičarima

Najmanje 28 od blizu 300 kidnapovane dece pobeglo je od otmičara, rekao je danas za BBC guverner savezne nigerijske države Kadune, Uba Sani.

Nigerijska vojska krenula je u potragu za decom koja su oteta iz severnog grada Kuriga u četvrtak. Vojska radi sa policijom i lokalnim timovima za pretragu u šumama Kadune i okolnih država.

Ovo kidpapovanje dece najveća je otmica iz škole od 2021. godine. Naoružane bande na motociklima otele su blizu 300 đaka iz osnovne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i srednje škole, starih između osam i 15 godina, saopštile su lokalne vlasti i roditelji.

Pretpostavlja se da je skoro iz svake porodice u gradu oteto neko dete. Jednog đaka, starog 14 godina, upucali su otmičari. On je bio je u bolnici, ali je podlegao povredama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.