Haos u Nemačkoj zbog snežne oluje: Putnici zaglavljeni u vozilima

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 08:30

Haos u Nemačkoj zbog snežne oluje: Putnici zaglavljeni u vozilima

Na stotine putnika zaglavljeno je u svojim vozilima na putevima u centralnoj nemačkoj državi Hesenu usled snežnih padavina koje su prekrile autoput.

Padavinee su dovele do stvaranja gužvi i kolona vozila koje su se protezale kilometrima.

Policija nije mogla da proceni razmere haosa izazvanog snegom i koliko dugo će magistralni putevi biti blokirani, prenosi nedeljnik "Bild".

U saveznoj državi Tiringiji je pored snega bilo i leda na putu, zbog čega je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki broj auto-prevoznika odložio svoja putovanja, a navodi se da bi situacija mogla da se popravi u toku jutra.

Nemačka meteorološka služba (DVD) očekuje više snega i upozorava da vozači od oblasti Ajfela i Kelna preko planina Rotar do Tiringije, moraju da se pripreme za ''uporne i ponekad jake snežne padavine''.

U susednoj Francuskoj, pogotovo u severnim oblastima, na snazi ostaje narandžasti meteo-alarm, i nadležni apeluju na vozače da ne kreću na put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.