Završena talačka kliza u Nemačkoj; Policija: Letovi će krenuti što je pre moguće

Izvor: B92, 04.Nov.2023, 23:03

Završena talačka kliza u Nemačkoj; Policija: Letovi će krenuti što je pre moguće

Završena je talačka kriza na aerodromu u Hamburgu nakon skoro 15 sati.

Sinoć je naoružani muškarac "audijem" bez registarskih oznaka probio zaštitnu ogradu i izašao na pistu.

Policija Hamburga objavila je da se policijska akcija završila i da su u toku pripreme za uspostavljanje redovnog funkcionisanja aerodroma što je pre moguće.

"Radimo u koordinaciji sa snagama sigurnosti na aerodromu, koje će proceniti kad prilazne piste i terminali mogu biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponovo otvoreni", objavila je policija.

Sandra Levgrun, portparolka policije rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju. Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom.

Hamburška policija u 11 sati objavila je da je pregovarački tim još uvek u kontaktu s osumnjičenim. Navode da sumnjaju da je naoružan i da kod sebe ima eksplozivne naprave nepoznatog tipa.

"Naš prioritet je zaštita deteta. Prema posljednjim informacijama, dete je dobro. Pregovori se nastavljaju", navode iz policije Hamburga.

Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče navodno ukrao dete od majke.

On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.

Policija je saopštila da niko nije povređen, dok je aerodrom objavio da je trenutno zatvoren za poletanja i sletanja, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA NA AERODROMU U NEMAČKOJ Naoružani muškarac krenuo ka pisti! Decu drži kao taoce?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2023

On je probio zaštitnu barijeru i krenuo u pravcu piste...Nepoznati muškarac, koji je naoružan, probio je zaštitnu barijeru na aerodromu u Hamburgu i krenuo u pravcu piste...U "audiju" su sa muškarcem navodno i deca, koje nezvanično, drži kao taoce...Aerodrom je trenutno blokiran i u toku je evakuacija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Naoružani muškarac se zabarakadirao na aerodromu u Hamburgu: Drži decu kao taoce

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2023

Nepoznati muškarac, za kojeg se veruje da je naoružan, probio je zaštitnu barijeru na aerodromu u Hamburgu u Nemačkoj i krenuo u pravcu piste.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.