Prestonica je blokirana FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 13:22

Prestonica je blokirana FOTO/VIDEO

Nekoliko stotina poljoprivrednika okupilo se na trgu u Madridu, gde su u toku protesti protiv politike Evropske unije i lokalne poljoprivredne politike.

Poljoprivrednici zahtevaju ublažavanje povećanja troškova proizvodnje.

Kako je ranije najavljeno, uz poziv sindikata Union, četvrte poljoprivredne organizacije po snazi u Španiji, poljoprivrednici su sa gradskog trga krenuli ka ministarstvu poljoprivrede.

Tokom marša ka Madridu, poljoprivrednici su blokirali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan put, u znak protesta zato što je Civilna garda sprečila 130 od 250 traktora da prođu.

Vladina delegacija u Madridu izvestila je u 11.00 sati pre podne da je 500 traktora pušteno u Madrid i da je sprečeno da prođe 150 poljoprivrednih vozila.

Španski poljoprivrednici zahtevaju smanjenje poreza, kao i ukidanje pravila Evropske unije zbog kojih su, kako tvrde, manje konkurentni u odnosu na poljoprivrednike izvan Unije.

Podsetimo, širom Evrope održani su protesti poljoprivrednika.

"Ključa" u Atini VIDEO

Protest francuskih farmera: Sve okrenuli naopačke FOTO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.