Haos u Kaliforniji: Zatvorena međudržavna magistrala

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 09:33

Haos u Kaliforniji: Zatvorena međudržavna magistrala

Vlasti Kalifornije zatvorile su za saobraćaj više od 160 kilometara međudržavne magistrale 80 zbog najveće snežna oluja ove sezone u oblasti Sijera Nevada.

Stanovništvu je upućen poziv da se skloni sa puteva jer se u pojedinim oblastima očekuje i do tri metra snega, kao i jaki vetrovi, prenosi AP.

Većina od više desetina skijališta oko jezera Taho je zatvorena, a zbog tornada koji je pogodio centralnu Kaliforniju posetiocima Nacionalnog parka Josemiti je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečeno da ga napuste.

Policija i druge službe su intervenisale zbog desetina sudara na magistrali 80, pošto su automobili sletali u snežne nanose ili su zaglavljivali na klizavim putevima.

Upozorenje na mećavu na snazi je do nedelje ujutru za deo Sijera Nevade u dužini 482 kilometra.

Meteorolozi predviđaju da u planinama oko jezera Taho za vikend može pasti do čak tri metra snega, a na obalama jezera od 90 centimetara do 1,8 metara.

Očekuje se da će udari vetra biti jači od 185 km/h na vrhovima Sijera Nevade i 113 km/h na nižim nadmorskim visinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.