Haos u DS se ne smiruje: Zakazana nova sednica GO, Lutovcu poslato pismo

Izvor: B92, 25.Jun.2020, 13:10

Haos u DS se ne smiruje: Zakazana nova sednica GO, Lutovcu poslato pismo

Beograd -- Nastavak sednice Glavnog odbora Demokratske stranke (DS), koja je prekinuta 21. juna, biće održan u nedelju, 28. juna u sali Gradskog pozorišta u Šapcu.

Prethodna sednica prekinuta je nakon usvajanja izveštaja predsednika DS Zorana Lutovca.

Funkcioneri DS Vida Ognjenović i Dragoslav Šumarac pozvali su danas Lutovca da zajedno organizuju fer, poštene i transparentne izbore na kojima će članstvo izabrati rukovodstvo stranke, saopšteno je danas iz te >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << struje DS.

gnjenović i Šumarac zvanično su se Lutovcu obratili pismom u kojem navode da je DS važnija od svakog pojedinca u njoj i da pripada svim članovima, ali i gradjanima Srbije koji očekuju da im se ponudi alternativa i izlaz iz "zarobljene države".

"Iskreno verujemo da i sami želite da se kriza reši na jedini demokratski način kroz izbore, kako bi zaustavili dalje urušavanje DS i osposobili je za teška vremena koja su pred nama", navodi se u pismu.

Ognjenović i Šumarac su se Lutovcu obratili u ime Organizacionog odbora za sprovođenje izbora u DS. Lutovac i rukovodstvo stranke ne priznaju ni Organizacioni odbor, a ni najavljenu izbornu skupštinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HAOS U DS SE NE SMIRUJE! Zakazana nova sednica GO, Lutovcu poslato pismo

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2020

Nastavak sednice Glavnog odbora Demokratske stranke (DS), koja je prekinuta 21. juna, biće održan u nedelju, 28. juna u sali Gradskog pozorišta u Šapcu...Prethodna sednica prekinuta je nakon usvajanja izveštaja predsednika DS Zorana Lutovca...Funkcioneri DS Vida Ognjenović i Dragoslav Šumarac...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.