Haos u Belfastu: Vodeni top, kamenje i flaše FOTO

Izvor: B92, 09.Avg.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Belfastu: Vodeni top, kamenje i flaše FOTO

Grupa demonstranata baca kamenje i flaše na policiju na republikanskoj paradi u Belfastu. Na ulicama je i vodeni top, a centar grada je blokiran.

Prema navodima lokalnih medija, grupa demonstranata se istrgla kontroli i policija je morala da upotrebi silu.

"Raša tudej“ ističe da se na video snimcima vidi grupa demonstranata koja baca kamenje na pripadnike policije koji su kasnije odgovorili vodenim topom.

Policija ističe da je parada trebalo da počne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okop pola dva po lokalnom vremenu, ali da je kasnila više od pola sata.

Većina učesnika se razišla nakon što je policija tražila od njih da se događaj završi.

Osim toga, policija je blokirala Oldpark ulicu kako bi sprečila demonstrante da uđu u centar grada.

Parada u glavnom gradu Severne Irske trebalo je da bude održana u čast uvođenja kazni bez suđenja 1971. godine.

Iako je kontroverzna poltika o kaznama za „osumnjičene zbog terorizima“ ukinuta 1975. godine, parada u njenu čast održava se svake godine.

Oko 60 pripadnika policije je povređeno u sukobima sa demonstrantima 2013. godine.

.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neredi u Belfastu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Avg.2015

Grupa demonstranata baca kamenje i flaše na policiju na republikanskoj paradi u Belfastu. Na ulicama je i vodeni top, a centar grada je blokiran. Prema navodima lokalnih medija, grupa demonstranata se istrgla kontroli i policija je morala da upotrebi silu...Većina učesnika se ipak razišla nakon što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.