Haos širom Mjanmara: Masovna hapšenja, suzavac, meci, ima i poginulih VIDEO

Izvor: B92, 03.Mar.2021, 11:12

Haos širom Mjanmara: Masovna hapšenja, suzavac, meci, ima i poginulih VIDEO

Najmanje četiri demonstranta su poginula, a nekoliko je ranjeno kada je policija pokušala da razbije protest protiv vojnog udara u više gradova u Mjanmaru.

Tokom sukoba u Jangonu poginula su dva demonstranta, a nekoliko je ranjeno u Jangonu i Mjingjinu, preneli su očevici i mediji.

Takođe u Mandaleju, drugom po veličini gradu u Mjanmaru poginule su još dve osobe, prenosi Rojters.

Najmanje 24 osobe poginule su sukobima posle vojnog udara 1. februara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a uhapšeno je oko 300 demonstranata. Protesti traju od 1. februara kada je vojna hinta svrgnula civilnu vladu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je u nekim gradovima upotrebila i prave metke, a jedna osoba je poginula. Više osoba je povređeno.

Novi protesti održani su nakon najnasilnijeg vikenda na ulicama Mjanmara od početka demonstracija 1. februara.

Policija je upotrebila silu i masovno je hapsila demonstrante, a nezvanično je najmanje 18 osoba uhapšeno samo u nedelju.

Novinska agencija AP navodi da je teško utvrditi detalje sa protesta, posebno u manjim gradovima. Većina informacija nije potvrđena zvanično, ali ljudi na drištvenim mrežama i lokalni mediji dele fotografije i snimke koji ih potvrđuju. Incidenti u manjim gradovima verovatno prolaze neprimećeno, piše AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policija u Mjanmaru suzavcem i gumenim mecima na demonstrante, više poginulih i povređenih

Izvor: RTS, 03.Mar.2021

Najmanje devet demonstranta je poginulo, a nekoliko je ranjeno kada je policija otvorila vatru na njih pokušavajući da razbije protest protiv vojnog udara u više gradova u Mjanmaru. . Dve osobe poginule su tokom sukoba sa mjanmarskim snagama bezbednosti na protestima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.