Haos na sednici  uvrede, pretnje i pozivi na tuču VIDEO

Izvor: B92, 12.Jun.2017, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na sednici " uvrede, pretnje i pozivi na tuču VIDEO

Uvrede, pretnje i pozivi na tuču - u Crnoj Gori na sednici skupštinskog odbora za ukidanje imuniteta Medojeviću.

Epilog: Administrativni odbor predložio je Skupštini Crne Gore da ukine imunitet poslaniku opozicionog Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću kako bi tužilac protiv njega mogao da pokrene krivični postupak zbog sumnje da je navodno prao novac za potrebe izborne kampanje.

"Dozvolite mi...", rekao je predsednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ali to poslanici opozicije nisu dozvolili, jer su tražili da tužilac Katnić lično dođe i pročita obrazloženje za ukidanje imuniteta Medojeviću..

Sednica je ubrzo prekinuta. Zatim se pojavilo obezbeđenje... i to ne slučajno jer su usledili pozivi da poslanici opozicije i vlasti izađu i fizički se obračunaju.

Usledila je opšta svađa vlasti i opozicije.

Opozicija se požalila na prisustvo policije u sali.

Na kraju predsedavajući je ipak nastavio sednicu i otvorio spornu tačku dnevnog reda.

Imenovani Nebojša Medojević za to vreme obraćao se ispred parlamenta okupljenima na skupu podrške pod nazivom "Svi smo mi Medo".

"Ovde su moje kolege unutra koje se bore za sve vas. Ovu Crnu goru moramo oteti iz ruku kriminalne vlasti jer ćemo na kraju svi završiti u zatvoru", kazao je on.

Ako i Skupština potvrdi ukidanje imuniteta Medojeviću, tužilac će protiv njega pokrenuti krivični postupak i zatražiti njegovo pritvaranje zbog sumnje da je, zajedno sa preduzetnikom iz Bosne i Hercegovine Momirom Nikolićem, organizovao kriminalnu grupu koja je imala za cilj pranje novca. Opozicija tvrdi da je u pitanju nastavak političkog pritiska i progon neistomišljenika.

Opširnije u video-prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.