Haos na Beogradskom aerodromu: Avion hitno sleteo, devojka preminula

Izvor: B92, 22.Jan.2024, 17:11

Haos na Beogradskom aerodromu: Avion hitno sleteo, devojka preminula

Devojka (20) iz Velike Britanije preminula je u Beogradu nakon što je avion kojim se vraćala u domovinu hitno sleteo na naš aerodrom.

Kako se navodi, tragedija se dogodila pre desetak dana, preneli su danas mediji.

Mlada devojka vraćala se u domovinu nakon operacije želuca u Turskoj.

Iz avio-kompanije potvrdili su za portal Aero.rs da je avion, koji je leteo od Istanbula do Londona, morao da sleti u Beograd jer je jednom od putnika pozlilo.

"Zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i bezbednost naših putnika su prioritet, te je putnik napustio avion kako bi dobio hitnu medicinsku pomoć. Neverovatno smo tužni što čujemo da je putnik preminuo nakon lečenja i naše misli su u ovom trenutku sa porodicom", naveli su iz kompanije Vizer.

Kako se navodi, devojka je početkom januara sa dečkom otputovala u Tursku, kako bi imala operaciju želuca, koju je platila oko 3.000 evra. Mlada devojka se odlučila na ovaj potez jer je bila maltretirana zbog svoje prekomerene težine, a nije želela da bude na podugačkoj listi čekanja u Britaniji, navodi Dejli mejl.

U Turskoj je operisana 5. januara, a tri dana kasnije rečeno joj je da je bezbedno da se vrati kući. Devojka i njen dečko ukrcali su se u avion za London, ali je njoj, nažalost, pozlilo tokom leta, zbog čega je letelica hitno prizemljena u Beogradu, gde je ona, uprkos svim naporima naših lekara, preminula.

Naši lekari su otkrili da joj je tokom intervencije u Turskoj presečeno tanko crevo, što je dovelo do infekcije.

Lekari su tokom operacije morali da uklone više od 10 centimetara tankog creva, ali je kod nje 9. januara došlo do srčanog zastoja, zbog čega je stavljena u indukovanu komu.

Četiri dana kasnije preminula je u bolnici u Beogradu.

Porodica mlade Britanke rekla je da nisu znali da je planirala operaciju. Sve su saznali tek koji dan pre nego što je otputovala za Tursku i bili su veoma zabrinuti.

Njena sestra molila ju je da ne ide na operaciju zbog brojnih rizika. Majka je pokrenula akciju prikupljanja novca, kako bi telo preminule devojke dopremili u Englesku.

"Kao malu su je stalno šikanirali, jer je oduvek imala problema sa viškom kilograma i mnogo joj je bilo teško zbog toga", rekla je majka preminule devojke za britanski Independent.

Majka objašnjava da nije znala za operaciju.

"Kada sam saznala, već je bilo prekasno, ona je već bila u avionu. Imala sam neki loš osećaj, jer sam čula svakakve priče o Turskoj. Nikad nisam htela da se ovo dogodi mojoj ćerki", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.