Haos je već počeo VIDEO

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 09:05

Haos je već počeo VIDEO

Jerusalim -- Veliki sukobi počeli su jutros u Hramovnoj gori u istočnom Jerusalimu.

Palestinski Crveni polumesec saopštilo je da je više od 275 Palestinaca povređeno u neredima, te da je više od 205 ranjenih prebačeno u bolnicu.

Prema istom izvoru, nekoliko Palestinaca je u kritičnom stanju, dok je izraelska policija objavila da je 12 pripadnika zakona povređeno.

Do sukoba je došlo kada je policija upala u to mesto nakon što se na hiljade Palestinaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sakupilo tamo tokom noći, a policija je na napade odgovorila šok-bombama i gumenim mecima, prenosi Rojters.

Policija je dodala da je izvela na hiljade svojih pripadnika na ulice Jerusalima, kako bi čuvali mir.

Istovremeno, Palestinci žele istočni Jerusalim da bude njihov glavni grad države koju traže u okupiranoj Zapadnoj obali i Gazi.

U nedelju uveče je došlo do žestokih okršaja između palestinskih demonstranata i izraelske policije, a najmanje 25 osoba je povređeno i 23 demonstranta su uhapšena. Hramovna gora je sveto mesto i za Izraelce i za Palestince.

Na ovom mestu se nalazi džamija Al-Aksa, treće najsvetije mesto u islamu, a Jevreji ga poštuju kao svoje najsvetije mesto, gde su stajala oba biblijska hrama, dodaje Tajms ov Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.