Haos; Stanovnici beže: Rakete padaju na ljude

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 22:36

Haos; Stanovnici beže: Rakete padaju na ljude

Na stotine Sudanaca bežale su danas iz Njale, u Južnom Darfuru, pred napadom paravojske koja već četiri meseca ratuje sa sudanskom vojskom.

Ovo su rekli stanovnici za Frans Pres.

U Darfuru, na zapadu, gde se uz Kartum vode glavne borbe, stotine ljudi su izbegle iz Njale, upravnog središta Južnog Darfura i drugog po veličini sudanskog grada, gde "rakete padaju na kuće", rekao je stanovnik.

Drugi svedoci su rekli da su pripadnici paravojske Snaga za brzu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potporu (FSR) generala Mohameda Hamdanea Dagla napali Njalu s "desetinama vojnih vozila" dok "stotine stanovnika beže pred artiljerijskom paljbom koja je sve jača".

Darfur, poprište građanskog rata u 2000-im, utvrđenje je FSR-a. Borbe su već dugo koncentrirane u El Geneini, upravnom središtu Zapadnog Darfura, gde UN sumnja da su počinjeni "zločini protiv čovečnosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.