Hanter Bajden pravdao Džozefa: Nisam mešao svog oca u svoj posao

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 20:32

Hanter Bajden pravdao Džozefa: "Nisam mešao svog oca u svoj posao"

Sin američkog predsednika Hanter Bajden izjavio je danas da Džozef Bajden nije bio uključen u njegove poslove.

On je to izjavio pred odborima za nadzor i pravosuđe Predstavničkog doma američkog Kongresa.

"Ovde sam danas da iznesem jednu nespornu činjenicu koja bi trebalo da okonča lažnu premisu ove istrage: Nisam mešao svog oca u svoj posao. Ni dok sam bio advokat, ni u svojim investicijama ili transakcijama u zemlji ili inostranstvu, ni kao član odbora, ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao umetnik. Nikada", rekao je Bajden pred odborima u Kongresu.

On je optužio republikance da su "trgovali insinuacijama, iskrivljavanjem činjenica i senzacionalizmom".

"Sve vreme ste ignorisali jasne i ubedljive dokaze koji su vam ispred nosa. Nemate dokaze za neosnovane zavere o mom ocu", rekao je Hanter Bajden.

Sin američkog predsednika se pojavio pred odborima za nadzor i pravosuđe kako bi odgovorio na pitanja u vezi sa tvrdnjama da je Džozef Bajden lično imao koristi, kao i da je uticao na njegove poslove u u Kini i Ukrajini dok je bio potpredsednik SAD.

Pokušaji republikanaca da povežu odnos oca i sina sa širom istragom o opozivu Džozefa Bajdena propali su ranije ovog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hanter Bajden dao iskaz u istrazi o opozivu, rekao da njegov otac nije bio uključen u biznis

Izvor: VOA, 28.Feb.2024

Vašington — Hanter Bajden, sin Džoa Bajdena, u srijedu je dao iskaz u Kongresu, u okviru istrage o opozivu 46. američkog predsjednika koju vode republikanci u Predstavničkom domu. "Došao sam da pred odborima iznesem nespornu činjenicu koja bi trebalo da ukloni lažnu premisu ove istrage: Nisam...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.