Hanka Paldum najavljuje tužbu

Izvor: B92, 23.Jan.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hanka Paldum najavljuje tužbu

Sarajevo -- Pevačica Hanka Paldum najavila tužbu protiv odgovornih za iznošenje navodnih saznanja da je 1993. mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora "Silos" kod Sarajeva.

"Tužiću, pre svega, advokata Dušana Tomića, koji je izneo sve to u javnost. Ko zna ko je nagovorio tog jadnog Goluba da sve to tvrdi o meni? Možda ga je čak i sam Tomić nagovorio. Ne znam, ali znam da će se to na kraju dokazati na sudu. Na ovome jednostavno ne može ostati", rekla je Paldumova za tursku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agenciju Anadolija.

Ona je istakla da nikada nije bila u logoru "Silos" i da ona predstavlja simbol Bosne, zbog čega je takvim navodima izvršen "atak i na Bosnu".

Prema tvrdnjama advokata Dušana Tomića za medije u Srbiji, Hanka Paldum je navodno logorašu Golubu naredila da legne na zemlju, a potom mu "zgnječila polni organ", zbog čega Golub kasnije nije mogao da ima decu.

On je najavio da će i on uskoro podneti krivičnu prijavu protiv nje pred Opštinskim sudom u Sarajevu, gde će u ime svog klijenta tražiti nadoknadu štete za duševni i fizički bol i za seksualno zlostavljanje. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.