Han u subotu u radnoj poseti Srbiji

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han u subotu u radnoj poseti Srbiji

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han biće 10. septembra u radnoj poseti Srbiji. Han bi u Beograd trebalo da stigne u petak uveče, potvrđeno je "Tanjugu" u kabinetu komesara.
"Tokom sastanka sa gospodinom Aleksandrom Vučićem komesar Han će mu lično čestitati na imenovanju za novog premijera Srbije", naglasila je u izjavi za Tanjug portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Johanes Han će se sastati i sa članovima nove srpske Vlade i Parlamenta, kao i sa predstavnicima poslovne zajednice u zemlji i mladim preduzetnicima.
U sedištu Evropske komisije u Briselu su potvrdili da će teme posete i razgovora evropskog komesara i srpskih zvaničnika biti pristupni proces Srbije kao i regionalna saradnja.
"Biće procenjen dosadašnji napredak i postavljene smernice za nove korake", dodala je Kocijančić.
Ta poseta je uvršćena u zvaničnu agendu komesara Hana, a u sedištu Evropske komisije u Briselu kažu da se još radi na planu i programu sastanaka Johanesa Hana sa srpskim zvaničnicima.
Poseta komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana Beogradu dolazi posle razmene pisma Beograda i Brisela o stanju u regionu i poziva predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera na pošštovanje principa pomirenja, dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje.
Istovremeno, Han će u Beogradu boraviti u trenutku kada se u Evropskoj komisiji finalizuje ovogodišnji izveštaj o napretku Srbije u procesu pristupanja EU.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Han u subotu u radnoj poseti Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2016

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han biće subotu 10. septembra u radnoj poseti Srbiji...Johanes Han bi u Beograd trebalo da stigne u petak uveče, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu komesara za pregovore o proširenju..."Tokom sastanka sa Aleksandrom Vučićem komesar Han će mu lično...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.