Han sutra prvo u Beogradu, potom u Prištini

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han sutra prvo u Beogradu, potom u Prištini

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han sutra dolazi u Beograd gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a zatim odlazi u Prištinu, potvrđeno je Tanjugu u Evropskoj komisiji.

Han sutra ujutro stiže u Beograd, a kako je rečeno u EK, on će se u prepodnevnim časovima sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda nastaviti put za Prištinu.

Osnovna tema razgovora komesara Hana i u Beogradu i u Prištini biće odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kosovskih vlasti da nametu takse na robu iz Srbije i BiH.

"Komesar će ponoviti stav EU, pozvati na povalačenje ovih mera i naglasiti porebu za fokuranjem na popravljanju dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje što su principi koje su Kosovo i svi partneri sa Zapadnog Balkana prihvatili”, saopšteno je u Komisiji.

U Evropskoj komisiji u petak su najavili da će se Han na Koosovu sastati sa prištinskim zvaničnicima Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem i Kadri Veseljijem kao i sa predstavnicima opozicije.

Portparolka EU Maja Kocijančić je prethodno za Tanjug potvrdilia da je Johanes Han zbog nametnutih mera od strane Prištine u kontaktu sa liderima i Beograda i Prištine i da se razgovara o hitnoj potrebi smirivanja situacije i spuštanja tenzija.

Iz EU više puta su naglasili da su od vlasti u Prištini jasno tražili povlačenje tarifa uvedenih na robu iz Srbije i BiH.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini zatražila je ukidanje tarifa i u direktnom razgovoru sa Hašimom Tačijem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Hanom: Neodgovorni potezi Prištine vode destabilizaciji regiona, Srbija neće uvoditi kontra mere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018, 04:43

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je komesara Johanesa Hana na moguće posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, što može voditi punoj destabilizaciji regiona, te potvrdio spremnost na nastavak dijaloga u Briselu nakon što Priština povuče svoje poteze...Vučić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.