Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2017, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamiltonu pol u Belgiji za izjednačenje Šumaherovog rekorda

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju u trci za Veliku nagradu Belgije. Britanac je najbrži krug na stazi Spa prešao za minut i 42,553 sekunde.

Hamilton je osvojio 68. pol poziciju u karijeri i tako izjednačio rekord Mihaela Šumahera.

"Ne mogu da vjerujem, ovo je san. Molim se za Šumahera. Uvijek sam ga poštovao i čast mi je da dijelim rekord sa njim. On je jedan od najvećih svih vremena", rekao je Hamilton poslije kvalifikacija.

Njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je čestitao direktor Formule jedan Ros Braun, koji je prenio poruku Šumaherove porodice.

"Ovde sam da ti prenesem posebnu poruku Šumaherove porodice, koja želi da ti čestita. Šumaher je uvijek govorio da rekordi postoje da bi se obarali", naveo je Braun.

Iza Hamiltona u Belgiji su ostali vozač Ferarija Sebastijan Fetel, a potom slijede Valteri Botas, Kimi Raikonen, Maks Ferstapen, Danijel Rikardo, Niko Hulkenberg i drugi.

Trka za Veliku nagradu Belgije voziće se u nedjelju od 14.00.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hamiltonu pol pozicija u Belgiji, stigao Šumahera

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2017

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa prvog mesta na trci za Veliku nagradu Belgije u šampionatu Formule 1 i tako se iznednačio sa legendarnim Nemcem Mihaelom Šumaherom...Britanac je na stazi Spa Frankošamp stigao rekordera Šumahera i sada obojica imaju po 68 pol pozicija u karijeri...Hamilton...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.