Hamiltonu pol na startu sezone, udes Botasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamiltonu pol na startu sezone, udes Botasa

Šampion Formule 1 Luis Hamilton u novoj sezoni šampionata startovaće sa pol pozicije na trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Britanac je rekordni sedmi put pobedio u kvalifikacijama u Albert parku, a ukupno 72. u karijeri, odličnom vožnjom u poslednjem krugu, drugo mesto zauzeo je Ferarijev Kimi Raikonen, a treće timski kolega finskog vozača Sebastijan Fetel.

Na četvrtoj i petoj poziciji završio je tandem Red Bula Maks Ferštapen - Danijel Rikardo, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iza vozači Hasa Kevin Magnusen i Romen Grožan, Niko Halkenberg iz Renoa...

Kvalifikacije je obeležio i vozač Mercedesa Valteri Botas koji je imao udes i oštetio bolid, pa će sutra starovati sa 10. mesta.

Prva trka u sezoni Formule 1 vozi se sutra u Melburnu od 7.10 po srednjeevropskom vremenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.