Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamenei upozorava na "obmanu" SAD

TEHERAN - Iranski vrhovni lider Ajatolah Ali Hamenei upozorio je danas na rizik od "obmane" SAD, nakon što je Teheran završio nuklearni dogovor sa svjetskim silama.

Hamenei je u pismu predsjedniku Hasanu Rohaniju istakao potrebu da se Iran "čuva obmane i kršenja arogantnih država, naročito SAD".

Vrhovni lider, koji je imao konačnu riječ u iranskim nuklearnim pregovorima, pozdravio je ukidanje sankcija Iranu, ali je naveo da to "nije dovoljno za razvoj ekonomije i poboljšanje standarda".

Hamenei je u pismu, koje je objavila IRNA, upozorio da Iran mora da vodi računa da li se i druge strane pridržavaju svojih obaveza".

(NN/sputniknews.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.