Hamas upozorava: Napad bi doveo do desetine hiljada mrtvih i povređenih

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 14:09

Hamas upozorava: Napad bi doveo do "desetine hiljada mrtvih i povređenih"

Palestinska organizacija Hamas upozorila je da bi napad izraelske vojske na Rafu na krajnjem jugu Pojasa Gaze doveo do "desetina hiljada mrtvih i povređenih".

Hamas u saopštenju navodi da bi svaka vojna akcija imala "katastrofalne posledice", prenosi Tajms of Izrael.

Ta grupa ističe da će "američku administraciju, međunarodnu zajednicu i izraelsku okupaciju" smatrati odgovornim ako se to dogodi.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je nedavno saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je naredio trupama da se pripreme za ulazak u Rafu, koja je prepuna raseljenih Palestinaca. Netanijahu je juče rekao da je naredio vojsci i odbrambenim zvaničnicima da pripreme planove za evakuaciju palestinskog civilnog stanovništva sa juga Pojasa Gaze, uključujući Rafu.

Sjedinjene Američke Države su prethodno upozorile Izrael da bi vojna ofanziva na Rafu, bez odgovarajućeg planiranja, bila "katastrofa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.