Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas sprečio obeležavanje godišnjice Arafatove smrti

Palestinski pokret Hamas naredio je otkazivanje ceremonije u Gazi obeležavanja 10. godišnjice smrti palestinskog vodje Jasera Arafata.

Palestinsko ministarstvo unutrašnjih poslova, u kojem dominantan položaj ima Hamas, saopštilo je da je obavestilo Fatah da ne može jamčiti bezbednost za memorijalni skup.

Skup je trebalo da bude prvo obeležavanja Arafatove smrti od 2007. kada je Hamas preuzeo kotrolu nad Gazom. Na posledjenjm takvom skupu, nekoliko meseci pošto je Hamas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << zauzeo Gazu, 10 ljudi je ubijeno u sukobima u Gazi.

Odluka Hamasa se tumači kao nastavak tenzija izmedju Hamasa i Arafatovog pokreta Fatah uprkos formiranju vlade jedinstva koja je trebalo da okočna višegodišnje neprijateljstvo dva rivalna palestinska pokreta.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.