Hamas ne posustaje: Ako žele dugu borbu, naši kapaciteti su još duži

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 22:34

Hamas ne posustaje: "Ako žele dugu borbu, naši kapaciteti su još duži"

Lider Hamasa Ismail Hanije održao je večeras govor u kojem se osvrnuo na rat koju vodi sa Izraelom, ističući da će Hamas izaći kao pobednik.

Hanije je rekao da je uveren u sposobnost Palestinaca da izdrže izraelsku ofanzivu na Gazu i izađu kao pobednik iz rata - "bez trunke sumnje".

"Ako neprijatelj želi da to bude duga bitka, naši kapaciteti su još duži," rekao je on.

Šef Hamasa je dodao da je posle nedelja rata i uprkos "varvarskim" izraelskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napadima na civile, palestinski narod osujetio planove Izraela.

"Ovi planovi su propali, a neprijatelj nije bio u stanju da ostvari bilo koji od svojih ciljeva ili vrati svoje zarobljenike osim po ceni koju otpor odluči", rekao je on, misleći na moguću razmenu zarobljenika.

Šef Hamasa je takođe zahvalio regionalnim saveznicima na podršci tokom rata, ne imenujući ih.

Libanska grupa Hezbolah koju podržava Iran pokreće skoro svakodnevne napade na izraelske trupe preko granice između Izraela i Libana u znak podrške Palestincima u Gazi.

"Pozdravljam frontove otpora koji su doprineli ovoj borbi kroz stratešku ravnotežu", rekao je Hanije, prenosi Al Džazira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.