Haljina Merilin Monro prodata za 4,6 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2011, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haljina Merilin Monro prodata za 4,6 miliona dolara

LOS ANĐELES -

Haljina boje slonovače koja je lepršala oko Merilin Monro u kultnoj sceni filma "Sedam godina vernosti" prodata je proteklog vikenda na aukciji holivudskih kostima za 4,6 miliona dolara, prenele su danas agencije.

Takozvana "podzemna" haljina jedna je od najprepoznatljivijih u filmskoj istoriji. U filmu Bilija Vajldera iz 1955. godine nalet vazduha iz podzemne železnice podigao ju je oko nogu nasmejane Merilin Monro.

Očekivalo se da će haljina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju je dizajnirao Vilijam Travilja, biti prodata za jedan do dva miliona dolara i da će biti glavna zvezda aukcije koju je organizovala glumica Debi Rejnolds.

Još jedna haljina koju je Monro nosila, ovaj put crvena haljina sa šljokicama iz filma "Muškarci vole plavuše" prodata je za 1,2 miliona dolara, a bila je procenjena na 200.000 do 300.000 dolara. Haljina Odri Hepbern iz filma "Moja draga gospo" prodata je za 3,7 miliona dolara.

Na aukciji su se našli i drugi kostimi koje su nosile Grejs Keli, Natali Vud, Elizabet Tejlor, ali i Madona i Majk Mejers.

Rejnoldsova, 79, najpoznatija po ulozi u filmu "Pevanje na kiši" počela je da pravi svoju kolekciju holivudske memorabilije još kada je bila mlada glumica u studiju MGM.

Rejnoldsova je nameravala da svoju kolekciju kostima izloži u muzeju u Tenesiju, ali kada je projekat propao 2006. godine bila je prinuđena da ih proda kako bi otplatila dugove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.