Izvor: B92, 17.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Halimi: RIK da smanji broj potpisa

Preševo -- Riza Halimi rekao da je zatraženo od RIK-a da smanji broj potpisa koji je potreban za izborne liste manjinskih partija.

On je dodao da Partije za demokratsko delovanje još nije dobila odgovor. "Još nismo dobili nikakav odgovor, ali se nadamo da će to biti učinjeno kao i za prethodne parlamentarne izbore prošle godine kada je taj broj sa 10.000, koliko je predviđeno zakonom, smanjen na 3.000", rekao je Halimi.

On je potvrdio da među strankama nacionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manjima na jugu centralne Srbije vlada veće interesovanje za lokalne izbore, ali je dodao da su Partija za demokratsko delovanje i Demokratska unija doline donele načelnu odluku o učešću i na vanrednim parlamentarnim izborima, 11. maja.

"Naš stav je da partije albanske manjine na izborima treba da nastupe na jednoj listi", rekao je Halimi i dodao da će odgovor drugih partija čekati do srede.

O situaciji na jugu centralne Srbije nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, 17. februara, Halimi kaže da se ona nije bitnije promenila u odnosu na prethodne godine i da nema povećane napetosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.