Izvor: Mondo, 15.Jan.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakovan veliki proizvođač telefona

Korisnički podaci, posebno oni o karticama, izloženi opasnosti.

Sajt PhoneArena objavio je da je proizvođač telefona, već neko vreme izuzetno popularan zbog svojih povoljnih i dobrih telefona, OnePlus, hakovan i da je razvijena zaštita sajta, koja sadrži podatke o platnim karticama i onlajn plaćanju.

Prema izjavi OnePlus tima mogućnost hakerskog napada postoji i trenutno se istražuje taj slučaj podrobno. Kompanija je objavila da ona ne zadržava podatke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << korisničkih kartica i da se njima bavi „treća strana“, koja je unajmljena za taj posao.

Ukoliko ste kupovali putem OnePlus.net sajta, a u komentarima naših korisnika pronašli smo neke koji tvrde da je tako, iako Srbija nije zvanično podržano tržište, potrebno je da pripazite na bezbednost svoje kartice, potražite savet svoje banke i postupite po njemu.

Pratite zvanične podatke o ovome na OnePlus Forumu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.