Hakeri upali sistem partije Sebastijana Kurca

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri upali sistem partije Sebastijana Kurca

Iz centrale Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijana Kurca, tokom hakerskog napada koji je nedavno otkriven, za sada nepoznati hakeri ukrali su ogromnu količinu podataka koje datiraju od devedesetih godina do danas.
U istragu i potragu za hakerima uključio se i Europol, pošto je utvrđeno da je napad obavljen izvan Austrije.

Naime, na jednom serveru u Francuskoj pronađeno je 1,3 terabajta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ukradenih podataka iz centralne OVP.
Prema pisanju bečkog dnevnika "Esterajh", među ukradenim podacima nalazi se kompletno knjigovodstvo stranke od vremena kada je lider bio Volfgang Šisel.
Hakeri na taj način imaju uvid u kompletne plate svih zaposlenih u stranci, kao i ugovore eksertno angažovanih lica.
Uz to dobili su uvid u sve predizborne kampanje OVP, sa svim troškovima, a i preuzeli su mejlove lidera stranke, generalnih sekretara, saradnika.
Hakeri su imali i pristup datoteci adresa OVP, što obuhvata i stotine hiljada ljudi koji nisu političari.
Prema OVP hakeri su pet nedelja "vršljali" po serverima stranke, sa pristupom administratora.
Insajderi polaze od toga da su podatke crpili u tranšama, jer da su odjednom pokupili 1,3 terabajta trebalo bi im najmanje 30 sati.
Virtuelni lopovi, prema policiji, napravili su greške tokom hakerskog napada, zbog čega su čuvari reda uspeli da dođu do prvog traga.
Ekspert za sajber bezbednost Avi Kravic, kojeg je angažovala OVP, od prvog dana je tvrdio da postoje paralele sa hakerskim napadom na Emanuela Makrona tokom predizborne kampanje 2017. godine, kada se sumnjalo da iza toga stoje ruski i desničarsko ekstremistički krugovi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

1,3 TERABAJTA KOJI SU HAKERI UKRALI IZ BAZE STRANKE SEBASTIJANA KURCA NAĐENO NA SERVERU U FRANCUSKOJ! Skinuli su sve što je OVP radila u poslednjih 30 godina, ama baš SVE ZNAJU!

Izvor: Kurir, 17.Sep.2019

BEČ - Iz centrale Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijana Kurca, tokom hakerskog napada koji je nedavno otkriven, za sada nepoznati hakeri ukrali su ogromnu količinu podataka koje datiraju od devedesetih godina do danas.

Nastavak na Kurir...

Trag u istrazi HAKERSKOG NAPADA na centralu OVP vodi do političkih krugova u Austriji

Izvor: Blic, 18.Sep.2019, 11:13

Novi trag u slučaju hakerskog napada na centralu Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijana Kurca vodi ka Austriji i mogao bi da snažan uticaj u predizbornoj kampanji koja je u toku, tvrdi bečki dnevnik Esterajh pozivajući se na neimenovanog insajdera.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.