Hakeri poslali poruku lideru Hezbolaha: Ne mešaj Liban u rat. Nećemo se boriti

Izvor: B92, 07.Jan.2024, 20:49

Hakeri poslali poruku lideru Hezbolaha: "Ne mešaj Liban u rat. Nećemo se boriti"

Informacioni ekrani na aerodromu u Bejrutu su hakovani, a na njima se pojavila poruka upućena lideru Hezbolaha Hasanu Nasrali.

Na poruci je pisalo: "U ime boga i ljudi, aerodrom u Bejrutu nije Hezbolahov i Iranov".

"Poruka Hasanu Nasrali - nećeš naći pristalice ukoliko uvučeš Liban u rat i snosićeš odgovornost za to, ali i posledice. Poruka Hezbolahu glasi - nećemo se boriti u ratu u tuđe ime. Uništili ste nam luku, sada želite da nam uništite aerodrom tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što unosite oružje", naveli su hakeri.

Kako prenosi Arab njuz, na slikama sa društvenih mreža, vide se ekrani, na kojima umesto dolazaka i odlazaka aviona, piše poruka Nasrali ''da ne meša Liban u rat Izraela i Hamasa''.

Grupa koja se protivi Hezbolahu preuzela je odgovornost, a zaposleni na aerodromu, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za Arab njuz da su uhapšene tri osobe odgovorne za hakovanje, koje je izvedeno iznutra, putem aerodromskog interneta.

Njih su uhapsili bezbednjaci na aerodromu. Izvor je dodao da su se ekrani vratili u normalu i da rade uobičajno.

U dva govora prethodne nedelje, Nasrala je upozorio da će severni deo Izraela "prvi platiti cenu" ukoliko se rat prošiiri na izraelsko-libansku granicu. On je takođe obećao da će se osvetiti za smrt zamenika Hamasa Saleha al Arurija, koji je ubijen u Bejrutu u izraelskom vazdušnom napadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hakeri poslali poruku lideru Hezbolaha! Ne mešaj Liban u rat Izraela i Hamasa

Izvor: 24sedam.rs, 07.Jan.2024

Grupa koja se protivi Hezbolahu preuzela je odgovornost, a zaposleni na aerodromu, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su uhapšene tri osobe

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.